whatsapp
Destek Hattı:

0850 532 72 52

Detay

BAKIMI YAPILMAYAN KLİMALARA DİKKAT!

Hemen hemen her mevsimde yaşam alanlarını iklimlendirmek için kullanılan klimaların bakımları yapılmadığı taktirde kişilerde farklı hastalıklar ortaya çıkabiliyor. Klima servisi uzmanları özellikle klima kullanımının yoğun olduğu yaz aylarında daha dikkatli olunması konusunda uyarı yapıyorlar.

Yanlış ve bakımsız klima kullanımı neticesinde ortaya çıkan hastalıklar kronik olarak tekrar edebiliyor. Temizliği yapılmayan, eski parçaları değiştirilmeyen klimalarda biriken tozun ve mikrobun doğrudan solunumu ile ortaya çıkan rahatsızlıklar kişilerin günlük yaşamını aksatıyor. Ayrıca doğrudan ve yüksek şiddette maruz kalınan serin hava astımdan zatürreye kadar çeşitli hastalıklarla karşılaşılmasına neden oluyor.

Sadece bakım değil cihaz kullanımı konusunda da hekimlerin uyarılarına kulak vermek gerekiyor. Bakımı yaptırılmayan ve yanlış kullanılan klimalar:

  • baş ağrısı,
  • kronik yorgunluk,
  • sinüzit,
  • alerji,
  • yüz felci,
  • lejnoyer,
  • astım,
  • zatürre,
  • göz rahatsızlıkları gibi hastalıklara yol açar.

Yukarıdaki rahatsızlıklara yakalanmamak için düzenli klima bakımı yaptırılmalı ve tehditler azaltılmalıdır. Ayrıca servis danışmanlarından kullanım bilgisi alınmalı, çocuk, yaşlı ve alerjik bünyesi olan kişilerin daha dikkatli olması gerekmektedir.

Üst Solunum Yolları Rahatsızlıklarına Dikkat!

Klimaların neden olduğu en sık görülen rahatsızlıklardan biri üst solunum yolu rahatsızlıkları. Ani sıcaklık değişimi nedeniyle kuruyan üst solunum yolları ile birlikte sinüslerimiz, kulağımız, bademciğimiz ve boğazımız zarar görür. Bu etki nedeniyle farenjit, sinuzit, orta kulak iltihabı, bademcik enfeksiyonu gibi rahatsızlıklar ortaya çıkar. Bu durumlarla karşılaşmak istemeyenler bakımını yaptıracakları klimaları dikkatli kullanmalılar.

Alerjik ve Bulaşıcı Hastalıkların Sebebi Klima!

Bakımı yaptırılmayan klimalarda polen, küf mantarı, virüs ve mikroplar birikir. Klimayla beraber tüm iç ortama yayılan bu maddeler solunum yoluyla vücuda alınır. Özellikle soğuk havalarda vücutta rahatlama ve hızlı soğumanın etkisiyle virüslere karşı oluşan savunma direnci düşer. Böylece iç mekana yayılmış olan alerjenler, lejyoner virüsü, grip virüsü vb. zararlı etmenler vücudumuza kolayca etki edebilir. Mikroplara maruz kalmamak için yılda en az 2 kez klima bakımı yaptırmak gerekir.

Astımı Olan Çocuklarınızı Klimalara Yaklaştırmayın!

Astımlı ve alerjik nezleli çocukların klima altında kalmamaları konusunda ısrarla uyarı yapan uzmanlar aksi taktirde aşırı soğuk hava ile karşılaşan akciğerlerde zedelenmelerin meydana geleceğini söylemektedirler. Zatürre ve sinüzite de yakalanma riskinin arttığı bu durumların önüne geçmek için klima bakımı yaptırılmalıdır

DİĞER FAYDALI BİLGİLER

Radyatör Havası Nasıl Alınır ?
Radyatör Havası Nasıl Alınır ?
KOMBİ ARIZA KODLARI
KOMBİ ARIZA KODLARI
PETEK TEMİZLİĞİNİN ÖNEMİ
PETEK TEMİZLİĞİNİN ÖNEMİ
Kombi Alırken Dikkat Edilecek Hususlar
Kombi Alırken Dikkat Edilecek Hususlar
BAKIMI YAPILMAYAN KLİMALARA DİKKAT!
BAKIMI YAPILMAYAN KLİMALARA DİKKAT!
KLİMA KULLANIMIN DA TASARRUF
KLİMA KULLANIMIN DA TASARRUF
Klima Bakımının Önemi Nedir?
Klima Bakımının Önemi Nedir?

E-Bülten Kayıt

Firmamızdan haberder olmak için bültene kayıt olabilirsiniz.